Woensdag 3 september 1997

Goteborg - Slagelse

vorige dag | routebeschrijving vandaag | volgende dag
 

Göteborg. Het wordt zonnig na het optrekken van de mist.
We maken een wandeling door de stad met als eindpunt de uitzichttoren aan de haven. Het is even zoeken, maar uiteindelijk staan we ervoor. Het enige probleem is dat we er niet opgeraken… en we keren dus terug.
Voor de overzet naar Denemarken of Duitsland informeren we in het toerismebureau. We moeten minstens 2 dagen wachten voor er plaats is op de ferry. De dame kan ons bovendien nog geen zekerheid geven of er ook plaats is voor onze wagen aan boord. Dat gaan we dus niet doen. Göteborg is geen onaangename stad maar nog 2 dagen erbij is toch wel teveel.

13h30
Na een lunch in een overvolle, maar bijzonder smaakvolle snackbar, vertrekken we richting Helsingborg. Daar hebben we hoogst waarschijnlijk meer geluk met de ferry. De snelweg die ons 218 km zuidelijker brengt rijdt gemakkelijk en is niet te druk.

17h00
Helsingborg. Het is zonnig weer en er staat een lekker briesje.
We gaan een half uurtje doorbrengen op de 'Hamlet' naar Helsingor. Juist genoeg tijd voor een drankje, een fruitpap voor Ponta en het omwisselen van onze Finse marken naar Deense kronen. Lang leve de Euro.

17h50
Helsingor, Denemarken.
Eénmaal de ferry uit nemen we richting Kopenhagen. Het wordt immers al laat en we hopen daar een hotel te vinden.

In Kopenhagen staat er weer één of ander festival te gebeuren waardoor alle hotels vol zitten, tot ver buiten de stad. We beginnen het stilaan gewoon te worden…
Het zoeken naar een vrije kamer zal dus weer een huzarenstukje worden. Zelfs met een lijst bij de hand is het moeilijk er één te vinden, en dan moet er nog een kamer vrij zijn ! Na een uur rondrijden geven we het op en verlaten we de stad. Een bezoek aan Kopenhagen zal voor een andere keer zijn.

22h00
Slagelse.
Het is al donker als we inchecken in het hotel. De keuken is al gesloten maar er kan ons nog iemend vanuit de keuken enkele broodjes bezorgen. Ponta wordt in bed gelegd want die was al een tijdje in slaap gevallen. Wij genieten van ons sober avondmaal op het terras van onze kamer.

volgende dag